1.2.2024

VÄISÄSTEN SUKUSEURA ALOITTAA PIENKERÄYKSEN
Väisästen sukuseuralla on käynnissä pienkeräys, jolla kerätään varoja dna-testien maksamiseen. Keräys alkaa 1.2.2024 ja jatkuu huhtikuun loppuun.

Dna-testaus on sukuseurallemme todellinen suururakka. Tarkkoja Big Y-700- testejä on tehty jo 23 kappaletta. Valmiina on 19 testiä ja neljä on valmistumassa. 

Lisää testejä kuitenkin tarvitaan. Dna-testit ovat ainoa työkalu, jolla voimme selvitellä Väisästen vaiheita ennen kirjallisten lähteiden aikaa. Testitulokset ovat tärkeä materiaali Väisästen ensimmäisen sukukirjan kirjoittamisessa.

Testit ovat kalliita: Big Y 700-testi maksaa käyttämässämme amerikkalaisessa testifirmassa noin 400 €. Tähän asti testattavat ovat joko maksaneet testinsä itse tai koonneet porukan lähisukulaisia jakamaan kustannuksia. Nyt tilanne on se, että kiinnostuneimmat ovat testinsä teettäneet, mutta lisää testattavia tarvittaisiin. Sukuseura kerääkin nyt rahaa testimaksuissa avustamiseen, jotta ainakaan testin kallis hinta ei muodostuisi esteeksi sen tekemiselle.

Tähän asti vain pieni osa meistä on päässyt osallistumaan tähän sukuseuralle tärkeään hankkeeseen. Pienkeräys tarjoaakin nyt hyvän mahdollisuuden tulla mukaan dna-urakkaan, vaikka ei itse tarvitsisi testiä teettääkään. Dna-testeillä tutkitaan isä-poika-linjoja, joten sylkinäytteitä kelpaavat antamaan vain miehet. Sen sijaan testien maksajiksi kelpaavat naisetkin!

Pienkeräyksellämme on poliisin lupa. Keräysnumeromme on RA/2024/34. Saamme kerätä rahaa 3 kuukauden ajan, enintään 10 000 €.

Voit lahjoittaa rahaa pienkeräykseen Väisästen sukuseuran tilille FI20 5415 0020 0637 70. Merkitse viitenumeroksi pienkeräyksen oma numero 10003. Oikea viitenumero on tärkeä, että voimme erotella pienkeräykseen tulevat lahjoitukset muista maksuista. Poliisi vaatii keräyksen loputtua tuloista tarkan selvityksen.

Lahjoita sen verran kuin kukkarosi kestää. Pienestäkin lahjoituksesta on apua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.